Het Groen Kwartier

Datum
zaterdag, 26 mei, 2018 - 10:30 tot 12:30
Prijs
€ 8.00
Locatie
Ingang Groen Kwartier
Artsen Zonder Grenzenstraat 2
2600 Berchem
Categorie
Stadsverkenning van 2 tot 3 uur

Het gebied van het voormalige Militair Hospitaal nabij Berchem-station verandert in een duurzame wijk met meer dan 400 woningen: nieuwbouwappartementen, stadswoningen, sociale huur- en koopwoningen en lofts. De ziekenhuispaviljoenen en de voormalige wasserij huisvesten woningen, aangevuld met nieuwbouw. Er wordt gezorgd voor een goede mengeling van wonen met winkels, kantoren, ateliers en horeca. De 2 hectaren openbare ruimte worden aangelegd als parktuin voor de wijde buurt. De auto ‘s verdwijnen ondergronds in vier parkeergarages.

Een van de grote uitdagingen van het project ligt o.m. in de relatie van het militair hospitaal-arsenaal met zijn omgeving. Het Militair Hospitaal Antwerpen wil een schakel vormen tussen de Posthofwijk en de Zurenborgwijk. De nieuwe woonbuurt wil de kwaliteiten van deze wijken versterken en flexibel omgaan met wijzigingen in haar omgeving.

Expeditie De Stad zet voor u de poorten nog een stukje verder open. Tijdens een verkenning van twee uren met gids krijgt u een helder inzicht in de geschiedenis en vooral de toekomst van dit bijzondere woongebied. 

Wilt u reserveren?